Vidensbank

Kan man virkelig være så dårlig, når man er ung.

Et kvalitativt studie om unges erfaringer med fibromyalgi.

Studenteropgave: Bachelorprojekt, Ergoterapeutuddannelsen

• Nikita Bech Nielsen
  • Karen Hauge Hansen
  • Charlotte Weinreich Ærenlund
Afsluttende semester, Ergoterapeut (Professionsbacheloruddannelse), januar 2017.
Emneord: Ergoterapi, fibromyalgi , ungdomsliv, anerkendelse, erfaring, konsekvenser

På job med smerter.

Et kvalitativt studie om, hvordan kvinder med fibromyalgi oplever faktorer, der fremmer eller hæmmer deres deltagelse på arbejdsmarkedet.

Studenteropgave: Bachelorprojekt, Ergoterapeutuddannelsen

• Stine Kaarsberg
  • Linda Colding
Afsluttende semester, Ergoterapeut (Professionsbacheloruddannelse), januar 2014.
Emneord: Ergoterapi, fibromyalgi , arbejde, identitet, omgivelser
Læs opgaven HER

Ergoterapi set fra en ny vinkel.

Otte ugers ergoterapeutisk holdundervisning af fibromyalgipatienter gav øget tilfredshed og højere motorisk aktivitetsniveau. Undersøgelsen viser, at en kombination af subjektive og objektive testredskaber kan anvendes i praksis til at validere undersøgelsesfund, samt at kombinationen af somatisk og psykiatrisk ergoterapi resulterede i højere aktivitetsniveau og gav øget tilfredshed med egen indsats i hverdagen.

Kommunalt udviklingsprojekt i Lejre Kommune 2009-2011 støttet af Ergoterapeutforeningen og Ministeriet for sundhed og forebyggelse.

• Maria Møllegaard, ergoterapeut, MsOT
  • Gitte Hansen, ergoterapeut
  • Henriette Mabeck, MI. Ph.D.
Emneord: Ergoterapi, fibromyalgi, smerter, kommunal udvikling, AMPS test, COPM test, inddragelse af patienter.
Læs opgaven HER

Påvirkning af hverdagslivet for personer med fibromyalgi efter deltagelse på Smerteskolen.

Smerteskolen er et 8 ugers ergoterapeutisk kommunalt tilbud specifikt til fibromyalgipatienter, hvor der tages udgangspunkt i Cognitive Behavioral Therapy og den canadiske ergoterapimodel Canadian Model of Occupational Performance and Engagement.

Masteropgave (Thesis):

• Maria Møllegaard
Afsluttende semester, Master Programme in Medical & Science, Lunds Universitet, forår 2013.
Emneord: Ergoterapi, fibromyalgi , smerteskolen, CMOP-E, Cognitive Behavorial Therapy – CBT