Det er desværre ikke nok bare at tænke positivt

“Hvorfor er du trist? Du skal bare tænke positivt, så går det meget bedre!”

Måske har du hørt dette rigtig mange gange fra mennesker omkring dig. Det er helt sikkert venligt ment, men desværre et fuldstændig ubrugeligt råd.

Hvis du ikke forstår, hvordan det er at leve med fibromyalgi, så er det en rigtig god ide at spare på de gode råd. Hvis du virkelig gerne vil hjælpe, så spørg, hvad du kan gøre.

Når man lever med fibromyalgi, er det hver eneste dag nødvendigt at beslutte sig for, at denne dag bliver god. Hver eneste dag! For ellers risikerer man at falde for langt ned, og så kommer modløsheden og – sammen med den – afmagten. Når vi først bliver afmægtige, kan vi ikke samle os, rejse os eller deltage i det liv, der leves omkring os.

Derfor er det en aktiv beslutning at gøre positive ting for os selv, så vi kan holde modløsheden ude og glæden inde.  Det er på ingen måde det samme som “at tænke positivt”.

Det er mere et spørgsmål om at gøre noget positivt, der kan holde tankerne væk fra smerterne og alt det andet, der følger fibromyalgien. For hvis vi ikke giver ”det” opmærksomhed, så fylder det mindre.

Du kan jo overveje at gøre det samme med de mennesker, der synes, at du er doven eller pivet: Hvis de ikke får opmærksomhed, så fylder de mindre

Write a comment